حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی که در سفر مشهد با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج سخن میگفت تصریح کرد: اگر حج با آن ابعاد وسیع و اثر گذارش بتواند همانگونه که در قرآن وسنت آمده عملیاتی شود . قطعاً بسیاری از معضلات کنونی جهان اسلام حل خواهد شد
نظرخوانندگان محترم را به سوالات مطرح شده و پاسخ نماینده ولی فقیه درحج و زیارت جلب می کنیم :
سوال : برگزاری اولین اجلاس اعتاب مقدسه جهان اسلام به نظر شما چه تأثیری در وحدت بین اعتاب و تسهیل در زیارت خواهد داشت؟
پاسخ : همایش تولیتهای اعتاب مقدسه و هماهنگی میان آنان می تواند در گسترش فرهنگ و معارف اهل بیت ،علیهم السلام ، و در تحکیم پیوند و وفاق میان پیروان و علاقمندان به اهل بیت پیامبر و نیز هم افزایی ظرفیت های جهانی تشیع و خنثی سازی توطئه های تفرقه انگیزانه دشمنان اسلام بسیار مؤثر و مفید باشد .
سوال : ارتباط مستقیم بین تولیت های اعتاب مقدسه چه تأثیری در پیشبرد خدمات به زائران دارد؟
پاسخ : هریک از تولیت های اعتاب مقدسه تجربیات گرانسنگی در حوزه خدمت رسانی به زائران دارند ، اگر این تجربیات تجمیع شود و همگان از تجربیات موفق استفاده نموده آن را متناسب با برنامههای خود بومی سازی کنند قطعاً در خدمت رسانی به زائران تحولی جدی پدید خواهد آمد .
سوال : جنابعالی به عنوان نماینده محترم ولی فقیه در حج و زیارت چه پیامی به تولیت های اعتاب مقدسه جهان اسلام دارید؟
پاسخ : بنظر می رسد این تشکل ارزشمند باید فارغ از گرایش های فکری و سلیقه ای بکار خود ادامه دهد و با بهره گیری از شیوه های نوین آموزشی و نیز تلاش برای حفظ و ترویج معماری اسلامی ، زائران را به بهره وری بیشتر از ظرفیت زیارت تشویق کنند و با تمام توان از توسعه و گسترش خرافات و خرافه گرایی جلوگیری نموده، زائران را به مسیر اصلی هدایت کنند .
سوال : به نظر شما برای برپایی دومین اجلاس این اعتاب مقدسه با کارایی بهتر، چه اقداماتی باید صورت گیرد( یا بهتر است انجام شود) ؟
پاسخ : اتخاذ رویکرد مشارکتی می تواند در توسعه بخشی و شکل دهی این تشکل بسیار مؤثر باشد ، البته لازم است دبیرخانه آن ثابت و با توجه به ظرفیتهای فراوان آستان قدس رضوی در مشهد مقدس باشد لیکن این همایش هر سال در یکی از شهرها و به ریاست یکی از تولیت ها برگزار گردد.
سوال : نهاد نمایندگی ولی فقیه در حج و زیارت، چه برنامه ها و اقداماتی را برای آینده این اجلاس پیشنهاد می کند؟ ( در حوزه خودتان)
پاسخ : بنده فکر میکنم یکی از اولویت ها در این زمینه ، توسعه ، تسهیل و ترویج سفرهای زیارتی است و این اولویت باید همراه با توسعه فرهنگ میزبانی و تکریم زائران تحقق یابد ، استفاده از شبکههای تلویزیونی ماهواره ای ، و نیز شبکههای مجازی شوق زیارت را در مردم زیاد خواهد کرد و از این طریق میتوان به توسعه گردشگری دینی کمک کرد .
سوال : با توجه به مقارن بودن ایام فعلی با ورود حجاج به مکه و مدینه و محروم شدن مردم از این سفر معنوی، چه توصیه ای به زائران دیگر کشورها دارید؟
پاسخ : امیدواریم حج امسال بدون هیچگونه حادثهای برگزار گردد و حجاج همه کشورها بتوانند در کمال آرامی و با بهره گیری معنوی به کشورهای خود برگردند . طبیعی است که حج دارای منافع بزرگ ، فردی ، اجتماعی ، فرهنگی ، سیاسی و اقتصادی است و تا زمانی که برنامه ریزی درستی صورت نگیرد حجاج نمیتوانند به اهداف مورد نظر دست یابند .
امروز جهان اسلام دستخوش جنگ و کشتار و ویرانی است و همین امر موجب شده تا چهره رحمانی اسلام (رحماء بینهم ) دچار خدشه شود و سرمایه های کشورهای اسلامی به راحتی از بین برود و مسلمانان را با مشکلات فراوان روبرو سازد یکی از مراکزی که میتواند وحدت مسلمانان را تقویت و جلو این همه فجایع را بگیرد درموسم حج است که متأسفانه کشور میزبان برنامه خاصی برای آن ندارد و فقط مسلمانان را در چارچوب یک سلسله اعمال ظاهری زندانی کرده است . اگر حج با آن ابعاد وسیع و اثر گذارش بتواند همانگونه که در قرآن وسنت آمده عملیاتی شود . قطعاً بسیاری از معضلات کنونی جهان اسلام حل خواهد شد .