حجت الاسلام و المسلمین سید جواد مظلومی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در همایش اسرار و معارف حج مشهد در جمع زائران استان خراسان رضوی که در میدان شهدای مشهد گرد آمده بودند با بیان اینکه هر عبادتی مانند نماز، روزه، رکوع و سجود دارای یک ظاهر و باطن است، اظهار داشت: خداوند در قران کریم می فرماید: هرکس در آسمان و زمین است برخداوند سجده می کند.
وی با اشاره به اینکه حضرت علی (ع) می فرماید: حقیقت سجده نهایت تواضع است، افزود: باطن سجده خضوع و خشوع در برابر پروردگار عالمیان و ظاهر سجده نشستن و سر برخاک گذاشتن است و اینکه در هر رکعت نماز دو سجده می کنیم، همه این ها دلایل دارد.
حجت الاسلام والمسلمین مظلومی خاطر نشان کرد: حضرت می فرماید: وقتی اولین سجده را کردید این موضوع را از قلبتان بگذرانید که خدایا الان سجده کردم، من از خاک هستم و سر برمی آورم و به یاد آورم که از خاک آفریده شده ام، راز آفرینش است و خدا تو را در دنیا به موقعیتی رساند.
وی یادآور شد: بار دوم که به سجده می روید، دوباره به خاک برمی گردیم. ما می میریم و بعد از سجده دوم دوباره بلند می شویم و متوجه می شویم که از این خاک دوباره زنده می شویم. حضرت علی (ع ) می فرماید: ظواهر عبادت دلایلی دارد و ظاهر آنان برای ما نماد و عبرت است.
معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در ادامه گفت: هر عبادتی که انجام می دهیم یک پیکر و یک تن دارد، دارای روح و جان است. زیباترین حالت عبادت ما در سجده است که از همه چیز دست شسته و خداوند را عبادت می کنیم.
وی همچنین افزود: اعمال حج در دو بخش مانند سایر عبادات ظاهر و باطن دارد، اعمال را که شروع می کنیم از احرام، طواف، نماز، سعی بین صفا و مروه و تقصیر تک، تک دارای اسرار است و در حج انواع دستاوردها را می توان بدست آورد.
حجت الاسلام والمسلمین مظلومی خاطر نشان کرد: انسان به گونه ای آفریده شده که خیلی از مواقع الگوپذیر است، الگو را می بیند، چون عالی است همان مسیر را طی می کند تا به کمال برسد. برخی کارهای ملائکه عالی است، امت اسلامی اجازه پیدا کرده تا جای آنان پا بگذارد.
وی یادآور شد: قران کریم می فرماید: ما دین را به همه انبیا داده ایم، اما برخی از آن ها آشکار شده و با آمدن پیامبر اسلام دین کامل شده است.
معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری همچنین گفت: حضرت فرمود، وقتی خداوند آدم را آفرید به فرشته ها دستور داد تا بر انسان سجده کنند و گفت من او را خلیفه زمین قرار دادم. فرشتگان پرسیدند، خدایا کسی را آفریده ای که در زمین فساد و خونریزی می کند.
وی افزود: فرشتگان از این جسارت به عرش پناه آوردند، استغفار کردند و خداوند توبه کنندگان را دوست دارد. فرشتگان به خاطر این ترک اولی و سوال نسنجیده هفت هزار سال به دور عرش الهی طواف کردند. خداوند در مقابل بیت المعمور خانه کعبه را گذاشت که اگر انسان طواف کرد، گناهانش بخشیده شود.
حجت الاسلام والمسلمین مظلومی خاطر نشان کرد: حاجی وقتی طواف کرد و نماز گذارد، فرشتگان روی شانه اش می زنند و می گویند بخشیده شده اید. حضرت رضا(ع) فرمودند: فرشتگان قبل از ما اهل طواف بودند و ما بابت هر هزار سال آنان فقط یک دور طواف می کنیم که در مجموع هفت دور طواف خانه خدا می شود.
وی یادآور شد: وقتی برای رمی جمرات، ذبح، منا، عرفات و مشعر می رویم جا پای حضرت ابراهیم می گذارید و به کمالاتی می رسید که اوج تقرب به خداوند است.