بسمه تعالی
آییننامه دوره بازآموزی قبل از اعزام خادمان فرهنگی حج تمتع 1402ش/1444ق
به منظور ایجاد آمادگی و یادآوری احکام و مناسک و معارف قرآنی روحانیون، معین و معینههای اعزامی به حج تمتع و جهت برآورده ساختن انتظارات زائران و پاسخگویی به سؤالات ایشان، دوره بازآموزی قبل از اعزام خادمان فرهنگی حج 1402 بر اساس این آییننامه به اجرا در میآید.
1- دوره بازآموزی قبل از اعزام در سال 1402 با تصویب شورای آموزش به صورت تلفیقی از کارگاههای آموزشی و برگزاری آزمون به شرح ذیل برگزار میشود:
2- مدیریت آموزش موظّف است منابع مورد نیاز، تقویم آموزشی دوره و زمان اجرای کارگاههای مهارتی و آزمون شفاهی را از طریق سامانه آموزش مجازی به اطلاع شرکتکنندگان برساند.
3- تمامی روحانیون، معین و معینههای اعزامی به حج 1402 میبایست در آزمون شفاهی دروس این دوره شرکت و امتیاز قبولی کسب نمایند. در صورت عدم موفقیت خادمان فرهنگی در کسب امتیاز لازم در مرحله دوم، اعزام آنان به سال بعد و پس از موفقیت در آزمون شفاهی موکول می گردد.
4- هیچکس از شرکت در مصاحبه حضوری مستثنی نمی باشد.
5- افرادی که در مصاحبه ارتقایی سال 1402(از روحانی عمره به معین حج یا از معین حج به معان حج) شرکت کرده و حد نصاب را کسب کرده باشند، از مصاحبه تکمیلی حج سال 1402 معاف خواهند بود.
6- شرط اعزام به حج 1402 قبولی در مصاحبه حضوری است.
7- افراد واجد شرایط باید طبق جدول زمانبندی که مدیریت آموزش اعلام میکند با مراجعه به سامانه آموزش نسبت به ثبتنام، تعیین محل آزمون شفاهی اقدام کنند.
تبصره1: عدم حضور در جلسه آزمون شفاهی در زمان تعیین شده به منزله عدم موفقیت در آزمون و یک بار شرکت در آزمون میباشد.
8- در صورتی که فردی امکان حضور در مصاحبه را پیدا نکند یا توانمندی علمی او احراز نگردد، یک نوبت دیگر فرصت شرکت در مصاحبه در قم داده خواهد شد.
تبصره2: مصاحبه اول در مناطق برگزار می گردد. ولی مصاحبه دوم فقط در مرکز برگزار خواهد شد.
9- مسئولان دفاتر نمایندگی بعثه در استانها و مناطقی که محل برگزاری مصاحبه خواهد بود، ملزم به فراهم کردن ساز وکارهای لازم جهت برگزاری مصاحبه بر اساس دستورالعملهای ابلاغی می باشند.
10- گروه مصاحبهکننده متشکل از دو تا سه نفر بنابر ضرورت و اقتضاء می باشد. معاونت فرهنگی نیز میتواند نمایندهای به عنوان عضو گروه مصاحبه تعیین و اعزام کند.
تبصره3: مسئول دفتر نمایندگی منطقه یا استان محل برگزاری مصاحبه، به عنوان مسئول برگزاری مصاحبه ها در نظر گرفته شده است.
11- افراد مصاحبهکننده از سوی مدیریت آموزش معرفی میشوند و مسئولان دفتر نمایندگی منطقه یا استان محل برگزاری مصاحبه، موظف به هماهنگی با آنان در برگزاری مصاحبه ها هستند.
تبصره4: مناطق میتوانند افراد مصاحبهکننده مد نظر را به مدیریت آموزش معرفی نمایند. در صورت تأیید این مدیریت، استفاده از آنان بلامانع خواهد بود.
تبصره5: مصاحبهگران لازم است در جلسه توجیهی که پیش از آغاز برگزاری مصاحبهها در مرکز برگزار میشود، شرکت نمایند.
12- نمرات آزمون شفاهی بر اساس گزینههای زیر محاسبه و ارایه خواهد شد:
1) ضعیف (9-0) 2) متوسط (13-10) 3) خوب (17-14) 4) خیلی خوب (20-18)
تبصره6: مصاحبهگران مشخصاً باید نمرات از صفر تا 20 را در فرم مصاحبه درج نماید.
13- برای هر درس باید برگه آزمون جداگانه تکمیل و به امضای گروه مصاحبه برسد.
14- ملاک قبولی در مصاحبه، معدل مجموع مواد امتحانی است که باید بالاتر از 16 باشد.
تبصره7: نمره هیچیک از مواد امتحانی نباید کمتر از 14 باشد.
تبصره8: درصورتی که معدل کل مصاحبه خادم فرهنگی 16، ولی نمره برخی مواد امتحانی او کمتر از 14 باشد، باید در آن ماده مجدداْ مصاحبه بدهد.
تبصره9: درصورتی که معدل کل کمتر از 16 باشد، لازم است مجددا در مصاحبه تمام مواد سه گانه شرکت نماید.
15- سلامت و توانمندی جسمی خادمان فرهنگی نیز باید به تأیید گروه مصاحبه برسد و در فرم مربوط قید شود.
16- فرم آزمون شفاهی و سایر فرمهای مورد نیاز به همراه دستورالعمل اجرایی آزمون شفاهی تکمیلی از سوی معاونت فرهنگی ابلاغ خواهد شد.
17- هرگونه تغییر در دستورالعمل از سوی معاونت فرهنگی به خادمان فرهنگی کاروانها اطلاعرسانی خواهد شد.
برای مشاهده جزوه مناسک و تقویم مصاحبه حضوری اینجا را کلیک نمائید.